Кои продукти провокират подуване на лицето

По-добре е да отстраним причината, отколкото да се справим с последствията

Кои продукти провокират подуване на лицето

Какво да направите, когато сутрин лицето ви изглежда повече от двойно, заради подпухналост? Студени компреси, маски - всичко това, разбира се, е добре.

Но е по-добре да отстраним причината, отколкото да се справим с последствията. Днес ще ви обясним защо лицето и очите набъбват сутрин.

ПОДУВАНЕ НА ЛИЦЕТО СУТРИН

Причината за подуване на лицето сутрин може да са някои храни, които сте яли. Тези продукти улавят водата в тялото и буквално надуват лицето ви по време на сън.

Пиенето на диуретик, за да се отървете от подпухналостта е лош вариант. Защото последствията могат да бъдат по-лоши от подутото лице.

Кои продукти имат свойството да „подуят” лицето сутрин.

Бърза храна

Бързата храна има много сол, която улавя водата в тялото и предуизвиква подуване.

Полуфабрикати

Същата история като при бързата храна. В колбасите, освен солта, има доста добавки, които вредят на цялото тяло. По-добре е да изберете парче варено месо или печена риба.

Зеленчуци

Полезни зеленчуци - зеле, репички, броколи, чесън, лук - по-добре е да ги ядете на обяд. Тези продукти провокират образуването на газове, което води до оток.

Консервирани храни

Маринованите зеленчуци, кисели краставички и конфитюри съдържат изобилие от захар или сол. Такива продукти дехидратират кожата и водят до подуване. По-добре хапнете няколко пресни зеленчуци или горски плодове.

Алкохол

Ако нямате странични ефекти под формата на махмурлук, то погледнете отражението си в огледалото сутрин след веселянето. Алкохолните напитки не само улавят течността, но и запушват тялото с токсини.

Сладкиши

Сладкишите са опасни не само за талията, но и за лицето. По-добре е да не правите чай, ако знаете, че имате бисквитки. Кой пие чай без бисквитки? Ако наистина искате сладко, яжте сушени плодове, лицето ви няма да набъбне. Но не прекалявайте - в сушените плодове също има много захар.

Източник: zdrave.to