„Таралежите се раждат без бодли“ на половин век, вижте какво се случва с любимите герои днес

Навършват се 50 години от премиерата на култовата лента

„Таралежите се раждат без бодли“ на половин век, вижте какво се случва с любимите герои днес

През януари 2021 г. се навършват 50 години от премиерата на култовия филм „Таралежите се раждат без бодли“. За пръв път комедийната лента на режисьора Димитър Петров по сценарий на Братя Мормареви е излъчена през 1971 г. На кастинг се явяват над 500 деца, но малцина от тях преборват конкуренцията и стават звезди за една нощ.
Някогашните хлапаци, които ни забавляваха с шеговитите си реплики, днес са големи мъже. За съжаление, двама от най-обичаните актьори от филма си отидоха от този свят твърде рано. Все още непрежалим за българите остава големият журналист Димитър Цонев, който почина внезапно след тежък инсулт и белодробна инфекция през август 2016 г., едва на 56. Във филма той играеше Любчо – нов ученик в класа, който идва от Брюксел и шашка тукашните с умението да си мърда ушите.7 години преди Митко да ни напусне, от този свят без време си тръгна и Ивайло Джамбазов. В „Таралежите“ той беше сериозният и винаги готов на бой Теди. Справя се толкова добре с ролята, че го вземат и в „С деца на море“. Макар да не завършва актьорство, остава близо до киното. Учи кинорежисура в Москва и се връща у нас, но филмите му не жънат очаквания успех. Няма професионални ангажименти, преживява тежък развод и се връща да живее при родителите си. Малко преди да празнува 50-годишен юбилей, се качва три етажа по-нагоре от апартамента на майка си и баща си, скача и полита към вечността.Близък до последно му остава Кирил Петров, който играе малкия Кирчо в „Таралежите се раждат без бодли“. На кастинга той се явява заради неговата баба, която ползвала и връзки, за да го уреди, защото вярвала, че във внука ѝ „има хляб за киното“. Славните му детски роли обаче не го тласкат към ВИТИЗ. Той завършва българска филология в Софийския университет. Днес познат ни е по-скоро гласът му, защото е радиоводещ на предаването „Тройка на разсъмване“. Личният му живот не е обект на медийния интерес, но запознати издават, че е разведен и има две деца.Незабравим е и пълничкият Денби, в чиято роля влиза Петър Пейчев. В още по-голям любимец на зрителите той се превръща и след като изиграва Пипси в „С деца на море“ – хлапето, което уж заснема любовната авантюра на чичо Манчо с апарата си. През идния август Пейчев ще празнува 70-годишен юбилей. В годините е бил водещ и продуцент. За известно време има свое предаване по БНТ – „Номер“, но то бързо пада от екран. После екранният Денби от „Таралежите“ работи в Младежкия и Сатиричния театър, а след това пътят му се среща с Евтим Милошев и Любо Нейков, които го вземат за изпълнителен продуцент на сериала „Столичани в повече“. По документи той все още е управител на една от техните продуцентски фирми.

Загубени са дирите на Нейко Нейков, който играеше симпатягата Коко. Останалите „таралежи“ разказват, че още навремето родителите му заминали в чужбина заедно с него и той май останал зад граница. Губят се и следите на Иван Аршинков. Наско от „Таралежите“ не продължава по пътя на киното и славата, а се отдава на частен бизнес, който менажира успешно.

Добри спомени от снимките на легендарния филм пази и Андрей Слабаков, който играеше Кънчо. Днес режисьорът е ангажиран с делата си на евродепутат в Брюксел, а не с киноиндустрията у нас. Продължава да е щастливо женен за актрисата Ернестина Шинова, с която имат дъщеря. Красавицата Йоана не е поблазнена от известността и не е избрала да тръгне по звездния път на своите родители, а учи медицина.

Източник: retro.bg