Водеща направи сравнение, с което затапи здравния министър

Водеща направи сравнение, с което затапи здравния министър

"Само заради изборите ли говорят сега повечето политици така? Говорят като току-що избрана Мис Вселена за мир и любов“, заяви водещата Мирослава Иванова във връзка с вчерашната изцепка на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

"Бихме на хората още една инжекция страх. Единственото лечение срещу страха е ваксината – тя дава сигурност“, това заяви социологът Андрей Райчев в сутрешния блок на Нова ТВ. Коментарът му бе по повод това как ще протекат изборите на 14 ноември на фона на все повече заболели от коронавирус у нас. 

"Мога да ви кажа много по-страшен факт. 90 на100 от парите, които човечеството дава за лечение, ги дава през последната година. Това е чудовищното нещо, което човечеството си причини“, допълни той.

"Ако пък не бяхме показали труповете в Италия, то някои щяха да кажат "Защо сте ги скрили?“. Ние не се интегрирахме в Европа, а се прилепихме към нея – елитите не са ни виновни, а нашата масова гражданска култура е такава е момента, че не приотизираме общото пред частното.

Трябва да знаем, че ако обществото е добре, то и аз като личност ще бъда добре“, заяви пък политологът Стойчо Стоев.

Хората се страхуват да излязат. Ако това продължи така ще има ниска избирателна активност. Това ще вдигне резултатите на т. нар. партии на статуквото“, заяви Райчев.

По думите му по случаен и донякъде корумпиран начин се определя базата на дневно заболели и починали от коронавирус. Той заяви, че "колкото души са умрели миналата година в света от други болести, то толкова са умрелите и тази година“.

Източник: www.plovdiv24.bg