Съпругата на премиера с ранчо за един милион в Канада

Премиершата Линда досега не е говорила публично за семейството си в Канада

Съпругата на премиера с ранчо за един милион в Канада

Заможна се оказа съпругата на премиера Кирил Петков - Линда, която вече 20 години не живее в родната си Канада, но семейството й притежава ранчо за един милион лева там.

Интернет справка в канадски справочник показва, че бащата на Линда се води на адрес в покрайнините на градчето Кортни, провинция на британска Колумбия, на който се простира ранчо от внушителните 2922 квадратни метра.

Имотът е еднофамилен и е построен през 1976 година, а последната  финансова оценка е от 2019 година, когато е струвал 548 хиляди долара, което е близо милион наши лева.Къщата разполага с четири спални и две бани, но най впечатляващо от всичко са размерите на двора. Той е близо 10 акра и е ограден от главния път с дървена ограда. Приживе майката на Линда, която почина през 2020 година след тежка борба с рака, обичала да снима животните и гледката от семейното ранчо.

Премиершата Линда досега не е говорила публично за семейството си в Канада. Майка й Маргарет била уважаван диетолог и работила в реномирани канадски клиники. Пенсионирала се през 2013-а, но останала активна и обвързана с множество обществени каузи до края на дните си. Бащата на Линда пък е собственик на пивоварна в Канада, в която му помагат нейните сестри. Всички роднини от голямата фамилия на жената на Кирил Петков продължават да живеят там, а тя ги вижда изключи рядко.Линда има сестра близначка Шерил. Именно тя ги запознава с Кирил. Шерил била близка приятелка на настоящия пример и двамата прекарвали доста време в обща компания докато учили в университета в Британска Колумбия, където били състуденти.

По-късно и Линда се записва да следва там. С Петков се събрали оженили едва 20-годишни. Първата им дъщеря Ванеса се родила малко преди да започнат четвъртата си университетска година. Кирил и жена му дошли за първи път в Европа през 2001 година, но преди България първо се установили в Брюксел, където той работел.

 

После го преместили в Торонто Канада, а след това и в Масачузетс в Щатите. У нас се прибират през 2007 година.

В момента семейството живее в апартамент на пъпа на София и не са пътували при роднините в Канада от началото на пандемията, пише "Ретро".

Източник: www.plovdiv24.bg